Billund by (20km)

Billund by - 20km fra Holme Å Campingplads

Billund er en helt særlig by
Folk der første gang kommer til Billund, siger næsten altid det samme: ”Nej, hvor er det nyt!”. Og der er noget om snakken, – Billund er en ny by, meget ny.

 

Billund er et i Danmark meget sjældent eksempel på en by, der er vokset op omkring og meget i kraft af en virksomhed: LEGO Koncernen. Mens nabobyen Grindsted var jernbaneknudepunkt, fik Billund en station på vejen. Det var en begyndelse.

 

Ingen kunne ane, at det var begyndelsen til noget meget større, da den lokale snedker- og tømrer Ole Kirk Christiansen begyndte at fremstille trælegetøj i 1932. Senere gik det som bekendt meget godt. LEGO Koncernen gav ikke blot arbejdspladser til byen, virksomheden blev også igangsætter og sågar giver til en lang række initiativer i Billund.

 

… og en driftig by
Den lille by på heden fik lufthavn allerede i 1960’erne, der kom et center med bibliotek og kirke i 1970’erne, der kom travbane og meget andet til. I dag spiller LEGO Koncernen måske ikke den helt samme, alt dominerende rolle for byen.

 

Mange mindre virksomheder er skudt frem. Billund har i dag fået flere strenge at spille på. Men LEGO Koncernen er stadig langt den største fremstillingsvirksomhed på egnen, med en helt enestående position, også internationalt.

 

Det nærliggende LEGOLAND fra 1968, og siden er der også kommet andre initiativer. Lalandia Billund er siden også blevet en stor turistmagnet.

 

Sammen med det der nu er landets næststørste lufthavn, har Billund alle muligheder for at blive et turistcentrum for hele Jylland. Samtidig er der stadig masser af fremstillingsvirksomheder i byen, flere faciliteter for børn og unge, en skulpturpark. Billund er en meget ung by med en meget spændende fremtid.

Holme Å Camping

Torpet 6
DK-6682 Hovborg
+45 75 39 67 77
[email protected]Hovborg midt imellem Billund, Kolding & Esbjerg.
20 min. til lufthavn, 10 min til motorvej.


Hovborg, et dejligt sted at være.

camping.info

© Copyright 2024 Holme Å Camping Torpet 6, 6682 Hovborg

CVR: 44366932